Klantenservice
0
Sluiten
Zaterdag 18 Oktober 2023

Amberblokjes: de geurblokjes voor jouw huis

Amberblokjes, wie kent ze niet. Waar we tot 10 jaar geleden er nog nooit van gehoord hadden, zijn ze nu niet meer weg te denken. En logisch ook! De geurblokjes worden volgens eeuwenoude tradities gemaakt in Marokko met uitsluitend natuurproducten. Dit geeft de geurblokjes die unieke, zachte en warme geur. Leg ze in je woonkamer, in je kledingkast of gebruik het als natuurparfum op je huid! Zo kan je er op elk moment van genieten. Lees in dit blog 6 tips voor het gebruik van de blokjes en de verschillende geuren en accessoires. Nieuwsgierig naar ons assortiment amberblokjes en de bijhorende accessoires? Kijk dan hier.

 

6 tips voor het gebruiken van amberblokjes

Omdat de amberblokjes gemaakt zijn van 100% natuurlijke ingrediënten, kan je het op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als huisparfum, kledingparfum of natuurparfum op je huid. Vind hier onze 6 tips voor het gebruiken van de blokjes:

 

  1. Stop de geurblokjes in een luchtdoorlatend zakje tussen je kleding, of op een schaaltje in je kast (voorkom direct en langdurig contact met de blokjes op je kleding).
  2. Plaats de blokjes op een schaaltje in je hal/toilet/woonkamer/slaapkamer. Een boost voor je interieur én zintuigen.
  3. Wil je de geur extra intens maken? Rasp of snij dan een stukje van het geurblokje en gebruik dit voor een (elektrische) geurbrander. Hier heb je een speciale mini rasp
  4. Snij een stukje af en stop het in de stofzuigerzak, zo verspreid je de heerlijke geur tijdens het stofzuigen!
  5. Leg een amberblokje achter het ventilatierooster van je auto; wanneer je de airco/verwarming aanzet zal de auto langzaam lekkerder gaan ruiken.
  6. Kan je maar geen genoeg krijgen van de geur? Je kan het zelfs als huidparfum gebruiken. Wrijf het blokje tegen je pols en/of hals aan, net als Marokkaanse vrouwen eeuwen geleden al deden.

 

Verschillende geuren amberblokjes

Amberblokjes worden gemaakt van ecologische bijenwas en etherische oliën. Deze oliën worden gewonnen uit planten, bloemen en vruchten. Volgens de traditie bevatten deze oliën verschillende krachten vanuit de planten en bloemen die je bijvoorbeeld laten ontspannen of de energie van een kamer verbeteren. Hiernaast worden er verschillende soorten geurblokjes gemaakt door de variatie in ingrediënten. Zo zit in de meeste amberblokjes de herkenbare geur van muskus en zijn er variaties door het gebruik van bijvoorbeeld rozenblaadjes. Wij hebben de 16 verschillende soorten amberblokjes in ons assortiment waaronder:

 

Bekijk alle soorten hier!

 

Hier moet je op letten voor je amberblokjes gebruikt

Je kunt de geurblokjes op verschillende manieren gebruiken, neerleggen en stylen natuurlijk. Let hierbij op dat:

  • De geurblokjes op een open plek liggen zodat er voldoende lucht bij komt om de geur te verspreiden
  • De geurblokjes niet direct contact maken met stof of hout. Door de natuurlijke wax en oliën kan dit namelijk voor vlekken zorgen
  • De ondergrond niet te warm is. De blokjes kunnen smelten bij circa 65 graden. (leg de blokjes dus niet bij de verwarming)

 

TIP: ruikt het blokje niet meer zo sterk? Niet weggooien! Schaaf er een laagje vanaf zodat de geuren weer beter vrij kunnen komen. Het schaafsel kan je weer gebruiken in de geurbrander of stofzuigerzak! Wij hebben 3 soorten amberschaafjes: zwart, goud en zilver! Bekijk ze hieronder!

 

Meer interieurinspiratie?

Naast ons brede aanbod amberblokjes hebben we de wereld aan kaarsen: groot, klein, dik en dun, van de mooiste merken. Met bijpassende kandelaren en kaarsenhouders. Bekijk ons brede aanbod woonaccessoires hier en schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de laatste tips én kortingen!

Het laatste nieuws lees je hier

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking