Klantenservice
0
Sluiten
Donderdag 24 Augustus 2022

Zwembad onderhoud: onze 3 top tips!

Zwembad onderhoud: onze 3 top tips!

 

Met het lekkere weer is er natuurlijk niets lekkerder dan even afkoelen in een zwembad. Gelukkig zijn opblaas zwembaden en stalenzwembaden  verkrijgbaar voor toegankelijke prijzen, zodat veel van ons kunnen genieten van een zwembad in de tuin.

Zwembad onderhoud is natuurlijk wel nodig als je er optimaal gebruik van wilt maken. Met onze top 3 tips voor zwembad onderhoud heb jij je zwembad binnen no time (weer) klaar voor gebruik!

 

 

Tip 1. Houd het schoon met chloor tabletten

 

Chloor wordt veel gebruikt om water in het zwembad schoon te houden. Ook voor kleinere zwembaden raden we het gebruik van chloor aan om bacteriën in het water te doden. Voor een goede dosering hiervan adviseren we om chloortabletten te gebruiken. De tabletten lossen namelijk langzaam op en voorkomen bacterie- en zelfs alg-vorming.

Voor kleinere zwembaden raden we de MiniTabs 2,7 gram aan. Deze tabletten dienen als oplossend desinfectiemiddel voor zacht en hard water. De Pool Power Mini Quick tabletten zijn geschikt voor kleine maar ook grotere zwembaden.

 

Doe de tabletten in een chloordrijver zodat de tabletten langzaam en geruguleerd oplossen voor de beste kwaliteit!

 

Let op: Lees altijd de bijsluiter voor gebruik!

 

Tip 2. Weet de PH waarde

 

De zuurgraad van het zwembadwater, ook wel pH-waarde genoemd moet idealiter tussen de 7.2 en 7.6 liggen wil je je zwembad onderhouden. Het is heel belangrijk om deze op orde te houden om te garanderen dat het chloor goed zijn werk kan doen en dat het water gezond is om in te zwemmen.

Gelukkig kun je de pH-waarde van je zwembad makkelijk meten. Met de Mini Pool Tester weet jij gelijk wat de zuurgraad van het water is. Is de zuurgraad te laag? Voeg dan wat extra chloor toe. Is de zuurgraad te hoog? Dan kun je pH min tabletten aanschaffen.

Wij raden aan om de zuurgraad van je zwembad minstens één keer in de week te controleren. Maak je veel gebruik van je zwembad? Dan raden we twee of drie keer per week aan.

 

Wist je dat je zwembad groen wordt als je pH-waarde te hoog is?

 

Tip 3. Afdekken!

Je zwembad afdekken is een must als je het water schoon wil houden. Vooral s ’nachts is het van belang om een zeil over je zwembad heen te doen. Zo voorkom je dat beestjes maar ook grotere dieren en vogels niet bij het water kunnen. Ook zorgt een afdek zeil ervoor dat de warmte in het bad blijft en bladeren er niet in vallen.

Scheelt weer zwembad onderhoud de volgende dag! Wij hebben afdekzeilen in verschillende soorten en maten, bekijk alle zeilen hier.

 

 

 

Bekijk alle producten voor zwembad onderhoud

Wij hebben veel verschillende zwembad onderhoud producten in ons assortiment. Veel producten zijn verkrijgbaar op onze webshop en in onze winkel. Wil je advies? Kom gezellig langs, wij adviseren je graag!

 

 

De nieuwste tips en trends lees je hier

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking